Під час сутичок біля ОПУ постраждав оператор “1+1”: редакція написала заяву до Нацполіції

Дата: 16 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У сутичках біля Офісу президента України під час акції “Зупинимо капітуляцію!” постраждав оператор “1+1” Антон Філіпп, медіагрупа подала заяву про кримінальне порушення до Нацполіції.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на пресслужбу “1+1”. 

Антон Філіпп. Джерело: скриншот з ютуб-каналу “ТСН вражає”

У чоловіка діагностували струс мозку, опік очей і носової порожнини. За даними на 16 серпня, постраждалий перебував у лікарні. Медики причиною струсу мозку назвали падіння або умисний удар.

“Опік очей і носової порожнини спровокував сльозогінний газ, випущений в натовп. Групою “1+1 media” подана відповідна заява про кримінальне порушення до Національної поліції”, – говориться в повідомленні.

Постраждалий – ветеран війни на Донбасі, під час одного з боїв він отримав контузію, уточнили в медіагрупі.

Нагадаємо, що сутички між правоохоронцями та протестувальниками відбулися в суботу, 14 серпня, під час акції “Зупинимо капітуляцію!”

У заворушеннях, зокрема, постраждали й журналісти. Так Філіппа збили з ніг, до того ж він отримав велику порцію сльозогінного газу. Оператор запевняє, що нападники ідентифікували його як журналіста, проте це їх не зупинило. Більш того, вони вигукували ворожі заклики в бік працівника медіахолдингу.

Також кілька молодиків напали на фотокореспондента видання “Букви” Олександра Кужельного, який робив фоторепортаж з акції під ОП, скоїли напад. До нього підійшла група чоловіків і почала вимагати, щоб він видалив фото, та погрожувала йому. Після цього журналіста збили з ніг і побили.

Постраждалий написав заяву до поліції, за фактом нападу відкрили кримінальне провадження.

Пізніше молодики, які напали на фотокора, вибачилися на камеру та “понесли покарання”. 

Нацполіція повідомила про підозру двом нападникам, інших розшукують (станом на 17 серпня). 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter