Після акції під ОП напали на кореспондента “Букв” Олександра Кужельного

Дата: 14 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

На журналіста видання “Букви” Олександра Кужельного скоїла напад група невідомих, коли той повертався з акції під Офісом президента.

Про це виданню ZMINA розповів сам постраждалий.

Напад на журналіста Олександра Кужельного (Фото: “Букви”)

За його словами, зараз він перебуває у поліції – пише заяву про напад.

“Дав уже свідчення, дав фото, відео інциденту. Почуваюся…Ну, болить усе. Я викликав швидку відразу. Нічого серйозного: синці, садна”,  –  розповідає журналіст.

Як раніше зазначав Олександр Кужельний, після акції, з якої він робив фоторепортаж, до нього підійшла група чоловіків і стала вимагати, щоб він видалив фото, та погрожувати йому. Після цього журналіста повалили з ніг і почали бити.

Відео нападу пізніше опублікували анонімні ультраправі телеграм-канали.

Це – вже другий напад на Кужельного протягом останнього місяця: наприкінці липня під Шостим апеляційним адміністративним судом, де розглядали скаргу білоруського анархіста Олексія Боленкова на рішення СБУ про видворення його з України, журналіста вдарив в обличчя російський неонацист Михайло Шаланкевич. Також, як повідомляли “Букви”, до нападу був причетний керівник ультраправої організації “Національний спротив” Олексій Свинаренко.

Сам Кужельний у коментарі ZMINA говорив також про агресію щодо нього з боку ультраправих і під Шевченківським судом, де розглядали скаргу Боленкова у першій інстанції.

Напад на Олександра Кужельного засудили українські медійні організації.

14 серпня під стінами Офісу президента відбувалась акція “Зупинимо капітуляцію!” за участі низки громадських організацій, зокрема, “Національного корпусу”, під час якої трапились сутички між учасниками та поліцією. Як повідомили в МВС, учасники акції відмовились пройти поверневий огляд і стали проявляти агресію, внаслідок якої 7 поліцейських отримали опіки очей, декілька нацгвардійців отримали травми.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter