Троє журналістів постраждали під час спроби штурму мігрантами білорусько-польського кордону

Дата: 17 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Під час спроби мігрантів перетнути білорусько-польський кордон 16 листопада постраждали троє мігрантів та троє журналістів з білоруського боку.

Усі вони звернулися по допомогу до медиків, повідомило білоруське державне агентство БелТА.

Мігранти на білорусько-польському кордоні. Джерело: belta.by

Водночас польська поліція повідомила про сімох постраждалих поліцейських, усі вони зазнали ушкоджень унаслідок ударів предметів, кинутих у них невідомими з боку нейтральної землі між кордонами Польщі та Білорусі. Двох потерпілих, чоловіка та жінку, доправили до лікарні з травмами голови. Ще п’ятеро отримали поранення рук та ніг.

Ближче до вечора, за даними БелТА, частина мігрантів залишила КПП. Їх скерували до транспортно-логістичного центру поблизу кордону на нічліг. Частина мігрантів залишилася біля КПП.

За оцінками РНБО, за останніми даними, на території Білорусі перебуває близько 16 тисяч мігрантів. Україна вважає міграційну кризу на кордоні гібридною війною Росії проти Європи. 

Криза з біженцями на кордонах ЄС посилилася після примусової посадки літака Ryanair у Мінську в травні та заяв самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що влада республіки більше не стримуватиме нелегальних мігрантів. Спочатку через збільшення їхньої кількості в Литві оголосили режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації, а пізніше аналогічний режим на кордоні запровадили Латвія і Польща. 

В останній на прикордонних територіях тимчасово заборонили масові заходи, люди, що перебувають у громадських місцях там, зобов’язані носити із собою посвідчення, а ті, хто не проживає на прикордонні, узагалі не можуть потрапити на визначені території.

МЗС України заявило, що в разі загострення ситуації в прикордонних з Білоруссю областях можуть запровадити надзвичайний стан. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter