Під час протестів у Білорусі затримали понад триста людей

Дата: 13 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У неділю, 13 грудня, під час “Маршу народного обвинувачення” у Білорусі затримали понад три сотні осіб.

Про це повідомляє інформаційний портал TUT.by з посиланням на ГУВС Мінміськвиконкому.

Фото: TUT.by

Разом з тим, правозахисний центр “Весна”  станом на 23:00 оприлюднив імена 255 затриманих. Список доповнюється та оновлюється.

У Головному управлінні внутрішніх справ Мінського міського виконавчого комітету (ГУВС) стверджують, що учасників протестів затримували нібито “через порушення законодавства про масові заходи на території Мінська”.

Більшість затримань, про які стало відомо, відбулися у Мінську. Також, повідомляється про трьох затриманих у Смолевичах (пізніше їх відпустили), а також одного – у Бресті. Паралельно з правозахисниками, списки затриманих ведуть і волонтери.

У Білорусі, 13 грудня, стартувала чергова акція протесту – “Марш народного обвинувачення”, спрямована проти насильства правоохоронних органів проти мирних демонстрантів і опозиції.

Центром Києва також пройшла колона українських і білоруських активістів, які підтримали “Марш народного обвинувачення”. Люди вимагали припинення репресій режиму Лукашенка щодо мирних демонстрантів та представників опозиції. В акції солідарності взяли участь понад 100 осіб. Традиційно вони тримали біло-червоно-білі прапори і вигукували гасла “Живє Бєларусь!”.

Нагадаємо, що з 9 серпня в Білорусі не закінчуються акції протесту невдоволених фальсифікаціями на виборах президента. Перегони, за офіційними даними, виграв Олександр Лукашенко, однак результати незалежних підрахунків вказують на перемогу кандидатки від опозиції Світлани Тихановської

За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. Також відомо про загиблих. Ще тисячі білорусів отримали штрафи та адміністративні арешти за участь у мітингах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter