Під час будівництва укриття у столичному дитсадку просіла частина стіни

Дата: 28 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Під час будівництва укриття у Шевченківському районі Києва просіла частина стіни будівлі дитсадка.

Про це повідомив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко

Фото: КМВА

Так, в одному з дошкільних навчальних закладів Шевченківського району сталася аварія – просіла частина стіни будівлі садочка.

“Попередньо, у цьому дитячому садочку будувалося укриття, ймовірно, підрядна організація порушила будівельні норми, які могли призвести до таких наслідків. Але остаточно причини, які призвели до аварії, з’ясують слідчі районного управління поліції, вже відкрито відповідне провадження”, – зазначив Попко.

Наразі триває обстеження закладу фахівцями аби встановити реальні масштаби пошкоджень та згодом спланувати строки відновлення.

Раніше ZMINA писала, що станом на липень 2023 року лише 55% дитсадків в Україні були обладнані укриттями, а шкіл, що мали укриття 75%. Садочки, школи, професійно-технічні заклади належать територіальним громадам, які відповідають за обладнання укриттів, їх стан тощо. За заклади фахової передвищої та вищої освіти відповідають їхні керівники.

Нагадаємо, що 14 грудня, під час ракетної атаки на Київ, двох дітей – 11-річну Сашу та 12-річного Богданане пустили до шкільного укриття. Причиною стало те, що діти були з собакою. Зрештою школярі разом з собакою побігли шукати інше сховище, коли над ними збили ракету.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter