Станом на кінець липня трохи більш як половина дитсадків в Україні обладнані укриттями

Дата: 29 Липня 2023
A+ A- Підписатися
Станом на 29 липня лише 55% дитсадків в Україні обладнані укриттям, а шкіл, які мають укриття 75%.
 
Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник міністра освіти Андрій Вітренко.
 
Фото: ДСНС

“У нас приблизно 65% закладів освіти обладнано укриттями, і розміститися там може приблизно 56% учасників освітнього процесу. По ланках найкраща ситуація у закладах професійно-технічної освіти – 95% закладів обладнано укриттями. 94% – це заклади фахової, передвищої та вищої освіти. Школи – 75%. І, на жаль, садочки відстають у цьому показнику – це лише 55% садочків”, зазначив Вітренко.

Посадовець зазначив, що садочки, школи, професійно-технічні заклади належать територіальним громадам, які відповідають за обладнання укриттів, їх стан тощо. За заклади фахової передвищої та вищої освіти відповідають їхні керівники.

“Ми зробили все від нас як МОН можливе. Навіть зараз ми виділяємо в умовах обмеженого ресурсу кошти на облаштування безпечного середовища у закладах вищої та фахової передвищої освіти”, сказав заступник міністра. 

Він додав, що держава виділила субвенцію на облаштування укриттів 1,5 мільярда гривень. Ці кошти вже були розподілені по регіонах. Тому у Міністерстві освіти та науки сподіваються, що до 1 вересня регіональна влада зробить “все можливе”, щоб діти могли навчатися очно.

Нагадаємо, станом на середину червня 2023 року в Україні до освітнього процесу в очній формі навчання були готові 67,8% закладів освіти, що мають укриття. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter