Петицію про порятунок річки Рось, яку просили підтримати друзі загиблого на фронті екоактивіста Олега Собченка, має розглянути президент 

Дата: 13 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Петиція про порятунок річки Рось зібрала необхідну кількість голосів – 25 тисяч для того, щоб її розглянув президент. Збір підписів організував колишній народний депутат, громадський активіст, а нині аеророзвідник 72 окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців Ігор Луценко в пам’ять про свого побратима черкаського аеророзвідника та екоактивіста Олега Собченка, який загинув на Донеччині 24 січня цього року.

Про це Ігор Луценко повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото: фейсбук-сторінка Олег Собченко

“Невеличка розрада, крихітна перемога! Попри те що Олег Собченко загинув, ми з вами таки врятували від загибелі петицію, яку він просував, на порятунок його улюбленої річки Рось!” – написав Ігор Луценко.

Аеророзвідник також додав, що потрібно ще багато зусиль, наполегливості й завзятості, щоб відстояти річку. Проте понад 20 тисяч голосів під час війни свідчить про те, що є кому стати на захист природного спадку.

Черкаський активіст та аеророзвідник Олег Собченко загинув цього року на Донеччині, захищаючи Україну від російського вторгнення. Він був радіотелефоністом самохідної артилерійської батареї окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців.

Собченко багато років працював над відновленням меморіалів та могил вояків армії Української Народної Республіки. Також був активним учасником Революції гідності та отримав травми під час протистояння в Черкасах. У 2014–2016 роках воював у складі добробатів. У лютому 2022 року долучився до 72 бригади імені Чорних запорожців, захищав Київ під Мотижином.

Довгий час Олег Собченко боровся за збереження річки Рось. Був виконавчим директором благодійного фонду “Сейв Рось”.

Нагадаємо, що екоактивісти дійшли до Верховного Суду, щоб зупинити забудову гірського масиву Свидовець на Закарпатті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter