Петиція із закликом до президента підписати закон про заборону імпорту книг з Росії набрала 25 тисяч підписів

Дата: 30 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Петиція до президента України Володимира Зеленського із закликом підписати закон про заборону імпорту книг з Росії та Білорусі набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Про це повідомив нардеп Володимир В’ятрович.

Немає опису світлини.

Він нагадав, що петицію, зареєстровану на сайті президента 16 травня, публічно підтримали українські письменники, громадські й культурні діячі — Оксана Забужко, Вахтанг Кіпіані, Іван Малкович, Андрій Курков, Мар’яна Савка, Тамара Горіха Зерня, Ірма Вітовська, Ігор Козловський, Антон Мартинов, Валерій Пекар, Ганна Гопко та інші.

Заклики підписати петицію також поширили найбільші українські видавництва: “Фоліо”, “Ранок”, “Віват”, “А-ба-ба-га-ла-ма-га”, мережі книгарень “Є”, “КнигоЛенд”, численні громадські організації, написав нардеп на своїй сторінці у фейсбуку.

Відтепер протягом трьох робочих днів Офіс президента повинен повідомити про початок розгляду. Він має бути здійснений не пізніше 10 робочих днів після цього повідомлення.

Йдеться про Закон 2309-ІХ “Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України”. Нардепи ухвалили його ще 19 червня 2022 року, але він досі очікує на підпис президента.

Того ж дня Верховна Рада заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі. 

Ще раніше, 7 липня минулого року, президент України підписав закон, згідно з яким книгарням, що продають книжки українською мовою, компенсуватимуть видатки на оренду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter