У Верховній Раді проголосували за заборону російської музики та російських книжок

Дата: 19 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Верховна Рада України заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі. Крім того, нардепи проголосували за заборону російської видавничої продукції. 

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Джерело: rada.gov.ua
Рада заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі. Також парламент заборонив імпорт та розповсюдження книг та іншої видавничої продукції з РФ, тимчасово окупованих нею територій України та з Білорусі“, – йдеться у повідомленні.

За законопроєкт №7273-д проголосували 303 нардепи. Він передбачає заборону публічного виконання та демонстрації, а також використання фонограм, відеограм та музичних кліпів виконавців, які підтримують російську агресію. Обмеження діятимуть на період до звільнення всіх окупованих українських територій та припинення агресії з боку Росії. 

В Україні окремо створять список виконавців, які засуджують агресію РФ, їхні композиції можуть лунати на радіо та в публічному просторі.

Крім того, у законі є заборона відтворювати музику та фільми у салоні автобусів та таксі без згоди пасажирів.

Частка українських пісень має сягати як мінімум 40% від кількості композицій радіомовлення.

Також державною мовою мають говорити у 75% добового обсягу теле- та радіоефірів.

Також парламент ухвалив законопроєкт №7459 – документ підтримали 306 нардепів. Він забороняє імпорт видавничої продукції з Росії та Білорусі, видання і продаж книг авторства громадян РФ, сприяє виданню книг українською мовою та перекладам на українську творів світової літератури, запроваджує механізми захисту від російської пропаганди.

Раніше ZMINA повідомляла, що Міністерство культури та інформаційної політики створило раду, яка працюватиме над питаннями дерусифікації, декомунізації та деколонізації. Віднині органи місцевого самоврядування в діалозі із суспільством мають доходити спільного рішення щодо демонтажу чи перенесення пам’ятників та інших об’єктів радянського минулого й далі координувати його з радою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter