Петиція щодо блокування російського контенту в Україні набрала 25 тисяч голосів

Дата: 08 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Петиція щодо звернення до стримінгових компаній для створення механізму, який гарантує блокування російського контенту на території України, набрала понад 25 тисяч голосів.

Тепер документ, який був зареєстрований на сайті ОП 27 жовтня 2022 року, має розглянути президент.

Джерело: UNIAN

У петиції, автором якої є Сергій Градиський, наголошується на необхідності заборони споживання “будь-якого контенту росіян на всіх доступних стримінгових сервісах на території України”.

Він зазначив, що пісні російських виконавців залишаються в топах музичних платформ і російські артисти сплачують податки до бюджету Росії, яка спрямовує кошти, зокрема, й на зброю для війни з Україною.

“Кожне прослуховування пісні ворога не лише спонсорує тероризм, а й популяризує культуру ворога, яку нам десятками років насаджувала Росія. Кожне прослуховування пісні російського артиста зменшує шанси українських артистів бути почутими, а нових талантів – народженими”, йдеться в петиції.

Градиський закликав владу звернутися до стримінгових компаній YouTube Music, Apple Music, Spotify, Deezer, Shazam із проханням створити механізм, який гарантує блокування відповідного контенту на території України.

Нагадаємо, що в червні 2022 року Верховна Рада заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі. Крім того, нардепи проголосували за заборону російської видавничої продукції. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо заборони культурної діяльності росіян на території України. Документ набрав необхідні для розгляду главою держави 25 тисяч голосів у середині жовтня.

Президент повідомив, що скерував петицію на доопрацювання прем’єр-міністру України Дмитру Шмигалю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter