Первинне розмінування деокупованих територій триватиме рік – МВС

Дата: 07 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Про це повідомила речниця МВС Альона Матвєєва.

Фото: Getty Images

Це означає, що на певних звільнених від росіян ділянках спочатку розмінують дороги та підʼїзди до населених пунктів. Потім – прибудинкові території, території довкола населених пунктів і цивільну інфраструктуру.

“Ми зорієнтовані, що первинне розмінування на деокупованих територіях буде проводитись упродовж року. Потім уже йде розмінування лісосмуг, полів, водойм тощо”, – розповіла Матвєєва.

Окремо в МВС зазначали, що станом на 6 вересня небезпечну територію з 300 тисяч квадратних кілометрів вдалося скоротити до 185 тисяч.

Наразі зусилля піротехніків зосереджені на територіях Київської, Сумської, Чернігівської областей та на ліквідації наслідків постійних обстрілів у Харківській, Донецькій, Запорізькій та Миколаївській областях.

Раніше ZMINA повідомляла, що з початку повномасштабного військового вторгнення РФ окупанти випустили по території України щонайменше 3,5 тисячі ракет.

Нагадаємо, що під час повномасштабного вторгнення російські військові атакують цивільні об’єкти в Україні в 60 разів частіше, ніж військові. За даними Центру протидії дезінформації, пошкоджено чи зруйновано, наприклад, понад 50% усього житлового фонду Маріуполя, Харкова, Чернігова, Бучі, Сєвєродонецька та Лисичанська.

Нещодавно російське міністерство оборони визнало, що обстрілює Україну гіперзвуковими ракетами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter