“Перерваний політ”: у Києві відкрили виставку, присвячену загиблому керівництву МВС у Броварах

Дата: 28 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У понеділок, 27 лютого, на станції метро “Золоті Ворота” стартувала виставка військового фотографа, лейтенанта Національної гвардії України Миколи Анацького, який 18 січня 2023 року трагічно загинув в авіакатастрофі гелікоптера ДСНС у Броварах разом з керівництвом та колегами з МВС.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

Фото: МВС України

На виставці, що має назву “Перерваний політ”, представлено 30 фотографій Миколи Анацького, які він зробив у відрядженнях, зокрема під час війни в Краматорську, Вінниці, Кременчуці, Харкові, Бахмуті тощо.

“У кожній цій світлині, незважаючи на те що тут показаний біль, руйнування та дуже важкі емоції, – у кожній з них є добро, Коліне світло. Він стояв завжди за кадром, але весь цей світ, весь поганий світ він бачив ідеальним. І Микола хотів, щоб цей світ таким ідеальним бачили і ми”, – зазначила дружина військового фотографа Вікторія Анацька

Фото: МВС України

Під час відкриття фотовиставки анонсували започаткування премії імені Миколи Анацького для військових фотографів.

“Мета – щоб талановиті військові фотографи мали підтримку додаткову і, звичайно, щоб увічнити пам’ять нашого Миколи. Він був дуже талановитий, і він цього достойний”, – сказала радниця міністра внутрішніх справ Леся Червінська.

Фото: МВС України

Впродовж кількох днів кияни та гості міста зможуть побачити творчість Анацького не лише на станції метро “Золоті Ворота”, а й на метролайтах на всіх станціях метро.

Нагадаємо, що вранці 18 січня в Броварах на Київщині упав вертоліт ДСНС, внаслідок чого загинули 14 людей, а ще 25 отримали поранення. Серед загиблих керівництво МВС – Денис Монастирський, Євген Єнін та Юрій Лубкович, а також співробітники та вихованці дитсадка, біля якого впав вертоліт. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter