Цього року перемогу на “Євробаченні” вперше отримала небінарна людина

Дата: 12 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Цього року перемогу на пісенному конкурсі “Євробачення-2024”, який відбувся у шведському місті Мальме, здобули Nemo зі Швейцарії. Артист ідентифікує себе як небінарну людину, а у творчості порушує проблеми гендерної ідентичності та прийняття себе.

Про це повідомляє видання RTЄ.

Немо. Джерело: rte.ie

Nemo (справжнє ім’я Немо Меттлер) народилися у Швейцарії в місті Біль у 1999 році.

Немо є небінарною особою та використовує займенники they/them (вони/їх). Вони, а також Bambie Thug (що представляли Ірландію), – перші небінарні люди, які виступали на “Євробаченні”.

Конкурсна композиція Немо під назвою “The Code” описує усвідомлення своєї небінарності, а також порушує питання гендерної ідентичності, психічного здоров’я та пошуку себе.

На початку фінального концерту “Євробачення” Немо вийшли на сцену з двома прапорами. Крім швейцарського прапора, глядачі також могли побачити прапор небінарних людей, який тримали перед собою Немо.

Фото з відкритих джерел

Згодом вони пояснили, що їм довелося пронести свій небінарний прапор на подію таємно, після того, як організатори “Євробачення” сказали Немо, що вони не зможуть використовувати його під час параду прапорів або свого виступу.

“Нам довелося провезти свій прапор контрабандою, тому що “Євробачення” відмовило, і ми все одно це зробили. Сподіваюся, що це зробили й інші люди. Це явно подвійні стандарти”, – зазначили Немо.

Україну цьогоріч на конкурсі представляли Jerry Heil та alyona alyona з піснею Teresa & Maria, дует посів 3-тє місце, набравши 453 бали: 146 від журі та 307 від глядачів.

Раніше ZMINA повідомляла, що пісня співачок викликала деяке обурення через неоднозначну фігуру матері Терези.

Нагадаємо, у лютому поточного року пісня електронного попдуету Nebulossa, який цьогоріч представляв Іспанію на пісенному конкурсі “Євробачення”, викликала критику з боку феміністичної спільноти через некоректні слова щодо жінок.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter