Передавав окупантам інформацію про розміщення блокпостів: на Запоріжжі підполковника СБУ викрили на державній зраді

Дата: 26 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили співробітника одного з підрозділів Служби безпеки України у Запорізькій області, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь російських спецслужб. Йому повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Фото: Офіс генерального прокурора

“Сьогодні Служба працює, як єдина команда, і робить максимум задля перемоги України. І самоочищення наших лав від зрадників – важлива частина цього процесу. Раджу усвідомити всім: СБУ – це не місце для агентів кремля і людей, які не вірять у перемогу України. Якщо хтось зрадив присязі та українському народові, мусить відповісти за законом”, – наголосив очільник Служби безпеки Василь Малюк.

Відомо, що після повномасштабного вторгнення працівник СБУ почав приховано збирати установчі дані своїх колег по службі та секретну інформацію про матеріали досудового розслідування резонансних справ. Зокрема, його цікавили схеми розміщення блокпостів області.

Фото: Офіс генерального прокурора

За допомогою особистого мобільного телефону він фотографував документи. Надалі, використовуючи месенджер телеграм та електронну пошту, зареєстровану на російському домені, передавав інформацію представникам РФ.

Під час обшуків у чоловіка виявили мобільні телефони, сім-карти російських операторів, грошові кошти, а також інші докази.

Фото: Офіс генерального прокурора

Також правоохоронці зʼясували, що він має зв’язки, зокрема й родинні, з представниками правоохоронних та державних органів РФ.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) посадовцю повідомили про підозру. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у серпні правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді, а також у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному зберіганні зброї колишньому заступнику керівника ГУР Міноборони України.

Дехтяренко зазначив, що затриманий був заступником голови ГУР Міноборони у 2008–2010 роках, потім працював на різних посадах у цьому відомстві та в керівному складі Державного космічного агентства України. Ймовірно, йдеться про Вʼячеслава Ониська.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter