Колишнього заступника голови ГУР Міноборони підозрюють у держзраді

Дата: 05 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Колишньому заступнику керівника ГУР Міноборони України повідомлено про підозру у державній зраді, а також у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному зберіганні зброї.

Про це повідомили Офіс генерального прокурора та речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

“Співробітники СБУ затримали підозрюваного на початку повномасштабного вторгнення РФ. Під час обшуків за місцем роботи він намагався застрелити представників слідчо-оперативної групи СБУ. Колишній високопосадовець застосував проти правоохоронців бойовий пістолет Макарова”, – розповів Дехтяренко.

Дехтяренко зазначив, що затриманий був заступником голови ГУР Міноборони у 2008–2010 роках, потім працював на різних посадах у цьому відомстві та в керівному складі Державного космічного агентства України. Ймовірно, йдеться про Вʼячеслава Ониська.

За даними слідства, чоловік передавав російським спецслужбам таємну і цілком таємну інформацію щодо актуальної військово-політичної ситуації в нашій державі.

Крім цього, переправляв окупантам інформацію з органів Міністерства оборони, Головного управління розвідки, Національної академії Сухопутних військ ім. П. Сагайдачного, авіаційних та військово-промислових державних підприємств щодо діяльності останніх, а також агентурних зв’язків спецслужб України на тимчасово окупованій території.

Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин викритих правопорушень.

Нагадаємо, правоохоронці затримали помічника чинного народного депутата, який хотів стати гауляйтером РФ у разі окупації Черкаської області. Ймовірно, йдеться про Олександра Замирайла – помічника народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Василя Німченка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter