Передавав ФСБ РФ таємну інформацію: чиновника Секретаріату Кабміну засудили до 12 років увʼязнення

Дата: 25 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Колишнього посадовця Секретаріату Кабінету Міністрів України засудили за державну зраду до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Чоловік передавав таємну інформацію ФСБ РФ.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Фото з відкритих джерел

Як довела прокуратура в суді, у 2007 році чоловіка завербували представники ФСБ та до лютого 2022-го той допомагав російській розвідці у здійсненні підривної діяльності проти України.

Завдяки займаній посаді він мав доступ до інформації, яка надходить від центральних органів державної влади до Кабміну. Тож колишній посадовець за гроші особисто передавав інформацію, у тому числі таємну, представникам ФСБ РФ.

Вироком суду посадовця управління забезпечення контролю Секретаріату Кабінету Міністрів України визнали винним у державній зраді (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК). Його засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що в червні Служба безпеки України викрила російських агентів у складі Кабінету Міністрів і Торгово-промислової палати. Ці посадовці передавали російським військам різну розвідінформацію: від стану обороноздатності до облаштування держкордону та персональних даних українських правоохоронців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter