СБУ викрила російських агентів у Кабміні і Торгово-промисловій палаті

Дата: 21 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України викрила російських агентів у складі Кабінету Міністрів і Торгово-промислової палати.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Фото: Служба безпеки України

“Щоб знешкодити російську агентуру, контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію. У результаті в Києві затримали завідувача відділу Секретаріату Кабміну і керівника однієї з дирекцій Торгово-промислової палати”, – йдеться у повідомленні.

За словами Дехтяренка, ці посадовці передавали ворогу різну розвідінформацію: від стану обороноздатності до облаштування держкордону та персональних даних українських правоохоронців.

Відомо, що російські куратори платили їм за інформацію від 2 до 15 тисяч доларів за завдання. Суми залежали від рівня таємності й важливості зібраних даних. Як встановила СБУ, урядовця завербували у 2012 році під час подорожі в Росію два кадрові співробітники ФСБ РФ.

Наразі слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру в державній зраді. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває. 

Нагадаємо, що Служба безпеки України знешкодила розгалужену агентурну мережу ФСБ Росії, яку координував радник підконтрольного кремлю “глави” тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова. У Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях було затримано 19 агентів РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter