Пенсіонери на Херсонщині самі вийшли з-під окупації

Дата: 02 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Частина Херсонщини перебуває під тимчасовою окупацією російських військ. Безпечних шляхів евакуації наразі немає, населені пункти щодня обстрілюють із реактивних систем залпового вогню. Попри смертельну небезпеку, люди все ж самостійно виходять з-під обстрілів. Так, 12 людей похилого віку, жителі окупованого населеного пункту змогли евакуюватися звідти.  

Про це повідомляє Національна поліція Херсонської області.

У повідомленні зазначається, що люди пішки здолали кілька кілометрів та брід через річку Інгулець. Так вони дісталися найближчого населеного пункту, підконтрольного Україні. 

“Правоохоронці зустріли втомлених людей та заспокоїли їх. Чоловіки й жінки розповіли, що усе життя прожили в селі, тож знають всі можливі місця переправи. За їхніми словами, у тому населеному пункті ще залишаються до ста мирних жителів, переважно похилого віку, які не схотіли кидати домівки та господарства”, –  зазначає Нацполіція Херсонщини.

Зараз люди, що евакуювалися, вже дісталися безпечного місця та отримали тимчасовий прихисток.

Поліцейські Херсонщини допомагають місцевим жителям як в евакуації, так і в перевезенні до лікарень, у доставці гуманітарної допомоги та медичних препаратів до тих населених пунктів, які постійно перебувають під обстрілами.

Нагадаємо, що Херсонська обласна військова адміністрація працює над тим, щоб гуманітарні штаби регіону з’явилися в кожному обласному центрі України. Такий центр уже запрацював у Запоріжжі. У центрі “Я – Херсон”, який напередодні запрацював у Запоріжжі, люди зможуть відпочити, отримати всю необхідну допомогу та вирушити далі до безпечніших місць.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter