Гуманітарні штаби Херсонщини мають з’явитися в кожній області – голова ОВА

Дата: 15 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
Херсонська обласна військова адміністрація працює над тим, щоб гуманітарні штаби регіону з’явилися в кожному обласному центрі України. Вчора такий центр уже запрацював у Запоріжжі.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Фото: Ярослав Янушевич

У центрі “Я – Херсон”, який напередодні запрацював у Запоріжжі, люди зможуть відпочити, отримати всю необхідну допомогу та вирушити далі до безпечніших місць.

Крім того, у хабі є можливість зареєструватися та поспілкуватися з психологом. Зокрема, працює дитячий простір і кімната матері та дитини.

А також є волонтери та представники різних організацій, які консультують вимушених переселенців щодо належних їм виплат, варіантів проживання та інших важливих питань.

Як зазначає віцепремʼєр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, до відкриття хабу долучилося волонтери, які самі нещодавно були переселенцями. 

“Сьогодні волонтери допомагають, живуть і дають можливість відчути, що тут Україна, тут люблять та опікуються. Зроблять усе, щоб люди виїхали й урятувалися від небезпеки. Найдієвіший спосіб розв’язання таких складних питань – це коли є влада і люди, які готові взяти на себе відповідальність”, – наголосила Верещук.  

Своєю чергою очільник Запорізької ОВА Олександр Старух розповів, що Запорізький напрямок слугує практично єдиним коридором, яким люди можуть евакуюватися. Тут щодня зустрічають понад тисячу вимушених переселенців, серед яких майже половина – мешканці Херсонщини.

Тож такі хаби створюються задля того, щоб кожна громада мала можливість підтримувати пряму комунікацію зі своїми людьми.

За словами Янушевича, нині Херсонська ОВА працює над тим, щоб гуманітарні штаби Херсонщині з’явилися в кожному обласному центрі. Це мають бути своєрідні представництва Херсонської області, куди херсонці зможуть звернутися по допомогу або консультацію.

Нагадаємо, що в червні в 11 областях України почали працювати регіональні координатори громадської організації “КримSOS”, які відстежуватимуть потреби вимушених переселенців та шукатимуть шляхи розв’язання виявлених проблем. Зокрема, через комунікацію з місцевою владою та розвиток громадських організацій ВПО. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter