В 11 областях України з’явилися регіональні координатори КримSOS, які допомагатимуть розв’язувати проблеми переселенців

Дата: 15 Червня 2022
A+ A- Підписатися

В 11 областях України почали працювати регіональні координатори громадської організації “КримSOS”, які відстежуватимуть потреби вимушених переселенців та шукатимуть шляхи розв’язання виявлених проблем. Зокрема, через комунікацію з місцевою владою та розвиток громадських організацій ВПО. 

Про це повідомляє голова правління КримSOS Денис Савченко.

Фото: Today

Зараз регіональні координатори КримSOS працюють у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Волинській, Рівненській, Сумській, Житомирській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Закарпатській областях. Найближчим часом з’являться ще в трьох областях – Полтавській, Тернопільській та Чернігівській. 

“Регіональні координатори КримSOS проводитимуть моніторингові візити до місць тимчасового розселення внутрішньо переміщених осіб (ВПО), щоб оцінити їхні потреби; проводитимуть опитування у фокус-групах та використовуватимуть інші інструменти дослідження”, – розповів Савченко в коментарі виданню ZMINA.

Також він зазначив, що координатори використовуватимуть знання про місцеву специфіку для того, щоб ефективніше виявляти ініціативні групи ВПО та підтримувати їхні суспільно корисні активності.

“Кінцева мета роботи регіональних координаторів, як і реалізації проєкту, – посилити спільноти ВПО до такої міри, коли вони зможуть самостійно вирішувати переважну більшість проблем, пов’язаних з фактом переміщення”, – підсумував голова правління.

Зв’язатися з представниками КримSOS у 14 областях можна через гарячу лінію за номерами: +38 093 420 79 75 або +38 097 327 70 37. Усі дзвінки приймають з понеділка по суботу з 9:00 до 18:00, неділя – вихідний.

Нагадаємо, що за більш як три місяці близько 14 мільйонів українців були змушені покинути свої домівки, більшість із них – жінки і діти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter