Павлу Грибу в СІЗО відмовились передавати їжу

Дата: 12 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Адміністрація слідчого ізолятора в Краснодарі відмовилася передавати продукти харчування Павлу Грибу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав його батько Ігор Гриб.

“Ці продукти передавати заборонено. Гриб на дієті”. Таку відповідь почула людина, яка намагалася зробити Павлу продуктову передачу. Адміністрація СІЗО практично нічого не дозволила передати сину”, – повідомив він.

За словами Ігоря Гриба, на фоні загального погіршення здоров’я відсутність мінімально необхідного харчування підвищує ризик “раптової появи вираженої кровотечі з просвіту стравоходу, шлунку чи дванадцятипалої кишки, зі зниженою згортальною функцією крові”. Лікарі також рекомендували Павлу Грибу в комплексі лікування порто-системну шунтуючу операцію.

Батько Павла Гриба також стурбований тим, що у разі внутрішньої кровотечі жоден медичний заклад Краснодарського краю не зможе надати політв’язню необхідну допомогу.

Раніше Ігор Гриб заявив про погіршення стану здоров’я сина.

Павло Гриб у серпні 2017 року зник у білоруському Гомелі, пізніше його знайшли у СІЗО в російському Краснодарі. Йому інкримінують вчинення злочину за статтею про тероризм. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокатка Павла Гриба в Україні Євгенія Закревська повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримуючі препарати.

За словами родичів, у Павла Гриба портальна гіпертензія – синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу і шлунку, асцитом, печінковою недостатністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter