Павлу Грибу подовжили арешт до квітня

Дата: 08 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Утримуваного в Росії громадянина України Павла Гриба триматимуть під вартою до квітня 2019 року.

Про таке рішення російського суду повідомила речниця українського Міністерства закордонних справ Мар’яна Беца.

“Фарс у справі Павла Гриба триває. Сьогодні йому незаконно продовжили арешт в РФ до квітня 2019 року. Висловлюємо протест РФ і вимагаємо звільнення”, – заявила вона.

У жовтні справу Гриба повернули до Північно-Кавказького окружного військового суду на повторний розгляд.

Раніше Харківська правозахисна група повідомляла, що через місяць після того, як російська влада дозволила ув’язненому в Росії 20-річному українцю Павлу Грибу отримати потрібні медикаменти, ліки зникли.

Павло Гриб – 20-річний український блогер та син екс-офіцера Держприкордонслужби України. У серпні 2017 року він зник у білоруському Гомелі. Пізніше його знайшли у СІЗО в російському Краснодарі. Російські силовики обвинуватили хлопця в підбурюванні до підриву школи, яке буцімто виявили в його спілкуванні з онлайн-подругою. Йому інкримінують скоєння злочину за статтею про тероризм.

Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця.

Адвокатка Павла Гриба в Україні Євгенія Закревська повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло Гриб через інвалідність має постійно вживати підтримувальні препарати.

За словами родичів, у Павла Гриба портальна гіпертензія – синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу і шлунку, асцитом, печінковою недостатністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter