Пашинський подав до суду на “Новое Время”, а СБУ перевіряє публікацію видання на наявність держтаємниці

Дата: 18 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Голова комітету з нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський подав позов про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації проти ТОВ “Видавничий дім Медіа-ДК”.

Відповідне позовне провадження надійшло до Подільського райсуду Києва 17 квітня, йдеться на сайті суду.

Розглядатиме позов суддя Тетяна Войтенко.

Тим часом редакція “Нового времени” з приводу виявлених зловживань звернулась до НАБУ.

Також стало відомо, що Служба безпеки перевіряє інформацію про наявність у публікації “Нового времени” даних, які містять державну таємницю. Про це сьогодні заявив перший заступник голови Служби безпеки України Віталій Маліков під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, передає “Укрінформ”.

“Передчасно надавати ще кваліфікацію. Зараз Служба безпеки України в межах визначених законодавством повноважень перевіряє інформацію щодо наявності в публікації відомостей, які становлять державну таємницю, бо тут питань дуже багато”, – сказав Маліков.

Раніше, 13 квітня, головний редактор журналу “Новое время” Віталій Сич заявив про тиск після публікації розслідування, фігурантами якого є народний депутат Сергій Пашинський і заступник голови РНБО Олег Гладковський.

Напередодні видання “Цензор.нет” опублікувало статтю Пашинського, який заявив про підготовку позову до суду на видання “Новое время”. Крім того, він пообіцяв звернутися до відомих українських громадських організацій, які займаються моніторингом діяльності ЗМІ та журналістської етики, з проханням дати оцінку таким діям видання “Новое время” та журналіста Івана Верстюка.

Коментуючи заяви про погрози зі свого боку на адресу журналістів видання “Новое время”, Пашинський закликав головного редактора видання Віталія Сича звертатися до правоохоронців.

У Національній спілці журналістів України заявили, що будуть звертатися до вітчизняних та міжнародних партнерів через тиск на “Новое время”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter