Парламент Таїланду підтримав законопроєкт про одностатеві шлюби

Дата: 27 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Нижня палата парламенту Таїланду ухвалила законопроєкт про одностатеві шлюби, 399 депутатів проголосували за і 10 – проти.

Про це повідомляє CNN.

Джерело: Reuters

Новий закон ще має ухвалити верхня палата – сенат, а далі його повинен підписати король країни. Після цього подружні права одностатевих пар нічим не відрізнятимуться від прав різностатевого подружжя.

Отже, незабаром Таїланд стане 37-ю країною світу та третьою країною Азії (після Тайваню та Непалу), де дозволяється укладати одностатеві шлюби. В Ізраїлі їх укладати не дозволяється, але визнаються такі шлюби, укладені за кордоном.

“Зараз ми пишемо нову історію Таїланду, яка назавжди змінить тайське суспільство”, – сказала в середу парламенту Плайфа Кьока Шодладд, членкиня комітету з внесення поправок.

Швидке просування шлюбної рівності в Таїланді стало можливим завдяки активній підтримці нинішнього прем’єр-міністра Сеттхи Тхавісіна, який запозичив це питання з передвиборчої програми свого ліволіберального опонента на останніх парламентських виборах і за рік зробив те, чого тайський ЛГБТК-рух домагався принаймні останнє десятиріччя.

Однак деякі представники ЛГБТК-спільноти кажуть, що закони забороняють дискримінацію, але вони однаково регулярно стикаються з упередженнями та навіть насильством у консервативному тайському суспільстві.

Нагадаємо, що в травні 2019 року парламент Тайваню проголосував за легалізацію одностатевих шлюбних союзів. За словами журналістів, у момент голосування сотні прихильників рівних прав для ЛГБТ-людей зібралися під дощем біля будівлі парламенту в столиці Тайбеї. 

Раніше ZMINA повідомляла, що в листопаді минулого року в Непалі місцева влада сільського муніципалітету Дорді зареєструвала перший у країні одностатевий шлюб. Активісти назвали цю подію історичною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter