У Тайвані легалізували одностатеві шлюби

Дата: 17 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Парламент Тайваню проголосував за легалізацію одностатевих шлюбних союзів.

Про це повідомляє BBC.

За легалізацію проголосували 66 депутатів, проти – 27. Закон набуде чинності після того, як його підпише президентка Цай Івень. Перед голосуванням вона розповідала, що ухвалення законопроекту – “шанс показати, що прогресивні цінності можуть вкоренитися в східноазійському суспільстві”.

За словами журналістів, у момент голосування сотні прихильників рівних прав для ЛГБТ-людей зібралися під дощем біля будівлі парламенту в столиці Тайбеї. 

Відомо, що у 2017 році конституційний суд Тайваню постановив, що одностатеві пари мають право на законні шлюби. Тоді йшлося, що острів має два роки для внесення необхідних змін до закону. Проте в суспільстві ідея надання рівних прав ЛГБТ-співгромадянам була непопулярною.

Тайвань, як зазначають експерти, є лідером серед країн Азії щодо толерантного ставлення до ЛГБТ-спільноти. Щорічно там відбувається прайд, на який приїздять тисячі гомосексуалів з усього регіону. 
 
Як відомо, у семи країнах світу влада може вбити вас, якщо ви практикуєте гомосексуальні контакти. Також досі в 31 країні-члені ООН за те, що людина є представником ЛГБТ-спільноти, її можуть запроторити за ґрати на вісім років, ще у 26 країнах-членах Організації за гомосексуальність передбачені суворіші покарання. 
 
Нещодавно стало відомо, що Україна опинилася на 35-му місці в рейтингу захисту прав ЛГБТ у Європі.
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter