Парламент не підтримав скасування карантину вихідного дня

Дата: 17 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

У Верховній Раді не вистачило голосів, щоб скасувати карантин вихідного дня.

Так, за проєкт постанови № 4381 на засіданні 17 листопада проголосували лише 149 нардепів з необхідних 226, повідомляє Громадське радіо.

Проєкт постанови рекомендував уряду переглянути рішення, ухвалене 11 листопада 2020 року, для подолання негативних тенденцій в економічній сфері.

Зокрема, пом’якшити обмеження із заборони у вихідні дні щодо приймання відвідувачів закладами харчування (барами, ресторанами, кафе тощо), а також дозволити відвідування торговельно-розважальних центрів та інших закладів розважальної діяльності.

Депутати пропонували відновити роботу закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів і проведення масових заходів та дозволити діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія запропонував надати уряду два тижні, щоб подивитися, чи дасть посилення карантину бажаний результат, а вже потім ухвалювати рішення, повідомляє УП.

Як відомо, 11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про карантин вихідного дня для сповільнення епідемії коронавірусу. По всій Україні мало все зачинитися, окрім продуктових магазинів, аптек та заправок.

Проте частина міст України відмовилася виконувати нові обмеження. Зокрема, не підтримали локдауну вихідного дня Львів, Луцьк, Одеса, Тернопіль, Черкаси, Житомир, Рівне.

Луцька міськрада повідомила, що планує оскаржити постанови про карантин вихідного дня в Київському окружному адміністративному суді. Станом на 16 листопада до Окружного адміністративного суду Києва надійшло одразу три позови проти Кабінету Міністрів з вимогою скасувати встановлений урядом карантин вихідного дня: від Львівського будинку органної та камерної музики, Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки та Львівського кіноцентру.

Підприємці, зайняті в розважальному, ресторанному та культурному бізнесі, в різних містах виходили на протести проти таких обмежень. Люди стверджували, що за такого локдауну їм доведеться скорочувати працівників, а деяким зачинятись.

На тлі протестів у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter