До Окружного адмінсуду вже надійшло три позови про скасування карантину вихідного дня

Дата: 16 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

До Окружного адміністративного суду Києва надійшло одразу три позови проти Кабінету Міністрів з вимогою скасувати встановлений урядом карантин вихідного дня.

Як повідомляє ОАСК, з позовами звернулися Львівський будинок органної та камерної музики, Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки та Львівський кіноцентр.

Вони оскаржують пункт 15 постанови Кабміну від 22 жовтня “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” в редакції від 11.11.2020.

На думку позивачів, встановлені обмеження негативно плинуть на діяльність закладів культури та призведуть до втрат близько 50% їхніх доходів за вихідні дні.

Наразі суд розв’язує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Як відомо, 11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про карантин вихідного дня для сповільнення епідемії коронавірусу. По всій Україні мало все зачинитися, окрім продуктових магазинів, аптек та заправок.

Проте частина міст України відмовилася виконувати нові обмеження. Зокрема, не підтримали локдауну вихідного дня Львів, Луцьк, Одеса, Тернопіль, Черкаси, Житомир, Рівне.

Луцька міськрада повідомила, що планує оскаржити постанови про карантин вихідного дня в Київському окружному адміністративному суді. Влада міста вважає, що підтримані урядом заборони суперечать чинному законодавству, Конституції України й порушують права підприємців та підприємств.

Напередодні ухвалення рішення про карантин вихідного дня та в понеділок, 16 листопада, підприємці, зайняті в розважальному, ресторанному та культурному бізнесі, в різних містах виходили на протести проти таких обмежень. Люди стверджували, що за такого локдауну їм доведеться скорочувати працівників, а деяким зачинятись.

Водночас 16 листопада у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter