У парламенті зареєстрували постанову про скасування локдауну вихідного дня

Дата: 16 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про скасування карантину вихідного дня.

Про це сьогодні на засіданні погоджувальної ради повідомила тимчасова виконувачка обов’язків голови Верховної Ради Олена Кондратюк, передає “Українська правда“.

“Під моїм керівництвом та керівництвом усіх політичних фракцій і груп була зареєстрована спеціальна постанова № 4381 про рекомендацію скасувати карантин вихідного дня урядом”, – сказала Кондратюк.

За її словами, уряд вдався до неоднозначних рішень, які поставили багатьох громадян у безвихідне становище.

Як повідомив представник “Слуги народу” Олександр Корнієнко, депутати фракції підтримають розгляд постанов, які стосуються карантину, на засіданні 17 листопада, але ще визначатимуться, як саме голосуватимуть.

Водночас, за повідомленням ТСН, на тлі протестів проти карантину вихідного дня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль збирає в понеділок, 16 листопада, на онлайн-зустріч мерів великих міст.

Як відомо, 11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про карантин вихідного дня для сповільнення епідемії коронавірусу. По всій Україні мало все зачинитися, окрім продуктових магазинів, аптек та заправок.

Проте частина міст України відмовилася виконувати нові обмеження. Зокрема, не підтримали локдауну вихідного дня Львів, Луцьк, Одеса, Тернопіль, Черкаси, Житомир, Рівне.

Луцька міськрада повідомила, що планує оскаржити постанови про карантин вихідного дня в Київському окружному адміністративному суді.

Влада міста вважає, що підтримані урядом заборони суперечать чинному законодавству, Конституції України й порушують права підприємців та підприємств.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що рішення уряду про посилення карантину підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання на території України й у міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду на території окремо взятої територіальної одиниці.

Наприкінці серпня Конституційний Суд визнав низку положень ухвалених урядом карантинних постанов неконституційними.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter