Папа Римський засудив священиків-педофілів у США

Дата: 17 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Папа Римський Франциск запевнив, що виступає на боці жертв священиків, які протягом 70 років чинили розпусні дії або ґвалтували дітей у США. Він заявив, що такі злочини мають бути покарані.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Ватикан відчуває “сором та скорботу” через педофільський скандал з католицькими священиками в США. У письмовій заяві, оприлюдненій Ватиканом у четвер, 16 серпня, йдеться, що Папа Римський Франциск хоче викорінити “цей трагічний жах”. “Є два слова, які можуть виявити почуття, викликані цими жахливими злочинами: сором і скорбота”, – йдеться в заяві.

Ватикан також запевнив, що Папа Римський виступає на боці жертв. “Жертви повинні знати, що Папа на їхньому боці… Ті, хто постраждав, є його пріоритетом, і церква хоче послухати їх, щоб викорінити цей трагічний жах, який руйнує життя невинних”, – йдеться в заяві Ватикану.

Окрім того, Ватикан заявив, що злочинці мають понести покарання за свої діяння. “Церква повинна винести тяжкі уроки зі свого минулого, повинна бути підзвітність як для зловмисників, так і для тих, хто припустився таких зловживань”, – йдеться у заяві.

15 серпня в американському штаті Пенсильванія прокуратура опублікувала доповідь, де йдеться про підтверджені факти ґвалтування десятків дітей 300 священиками. Зазначається також, що кількість постраждалих від дій священиків дітей може бути набагато більшою, оскільки частина документів втрачена, а жертви в більшості випадків побоювалися розголосу. За словами генерального прокурора Пенсильванії, було виявлено, що випадки педофілії намагалися покривати високопоставлені представники церкви в цьому штаті, а також на рівні Ватикану.

У доповіді наведено імена сотні священиків, але деякі з них були вилучені через заяви про те, що оприлюднення цієї інформації порушує їхні конституційні права. Прокурори встановили, що в багатьох випадках час висування звинувачень уже сплив через термін давності. Понад 100 священиків уже померли, багато з них також вийшли на пенсію або були звільнені. Звинувачують двох священиків щодо випадків, які мали місце упродовж останніх десяти років, один зі священиків визнав себе винним.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter