Організувала збір коштів для окупантів: одеситку засудили до 11 років ув’язнення

Дата: 29 Травня 2023
A+ A- Підписатися

За збір коштів на допомогу російській армії до 11 років ув’язнення засудили одеситку, яку правоохоронці затримали у грудні минулого року. Двоє її родичів у 2016 році вступили до лав угруповання “ДНР Спарта” та воювали проти сил АТО/ООС на Сході України. 

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Так, на початку повномасштабного вторгнення обидва чоловіки увійшли до складу регулярних підрозділів Південного військового округу ЗС РФ та брали участь у захопленні Маріуполя.

Тим часом одеситка, дізнавшись про низький рівень матеріально-технічного забезпечення окупантів, організувала для них збір коштів. Вона розміщувала повідомлення про грошову допомогу загарбникам у заборонених в Україні соцмережах.

СБУ опублікувала скриншоти переписки жінки, на яких вона заявляла, що “Донбас надто довго захлинався кров’ю”, а Одеса – “надто довго живцем горіла”.

“Крим наш, і нехай вони там піною в роті захлинуться у групі. Живу в Одесі, говорю російською, думаю російською, люблю Росію”, – писала вона.

Фото: Служба безпеки України

Як зазначають у СБУ, додатково жінка прикріплювала фото з реквізитами банківської картки, яка належала співмешканці одного з її родичів-окупантів.   

Суд визнав жінку винною за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) і призначив їй 11 років та 4 місяці ув’язнення з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що Малиновський районний суд міста Одеси засудив до довічного ув’язнення колишнього міліціонера Антона Мисика, який співпрацював із російською розвідкою і готував диверсію на Одеській залізниці.

У березні–квітні 2022 року Мисик з власної ініціативи вийшов на зв’язок із представниками спецслужб РФ та почав виконувати їхні завдання зі збору та передачі інформації щодо обʼєктів критичної інфраструктури, дислокації та переміщення військових та військової техніки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter