Збирала кошти для російських військових в Україні: правоохоронці повідомили про підозру мешканці Одещини

Дата: 19 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одну ймовірну пособницю ворога в Одеській області. Жінка організувала збір грошей на потреби російських окупаційних угруповань, які воюють проти Сил оборони на південному та східному фронтах.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Серед ворожих підрозділів, яким допомагала українка, – російські батальйонно-тактичні групи, що перебувають у тимчасово захоплених районах Маріуполя та Херсонщини.

Для збору коштів вона розміщувала відповідні пости в соцмережах, зокрема заборонених в Україні.

У цих повідомленнях вона закликала підтримати окупантів і допомогти їм з матеріально-технічним забезпеченням. Для цього пропонувала перерахувати гроші на банківську картку свого родича, що перебуває в місцях тимчасової дислокації військових угруповань РФ.

Співробітники СБУ затримали її під час контрдиверсійних заходів. За даними слідства, фігуранткою є мешканка Одещини, яка підтримувала збройну агресію проти України.

Свої прокремлівські погляди вона активно поширювала через російські соцмережі, а також під час спілкування з оточенням.

Відомо, що її родичі вже з 2016 року перебувають у складі терористичної організації “ДНР” і беруть активну участь у бойових діях проти українських військ.

На початку повномасштабного вторгнення бойовики ввійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу РФ. Саме через них вона намагалася налагодити безперебійний канал фінансування росіян.

Слідчі повідомили затриманій про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, що на початку грудня правоохоронці викрили двох ймовірних агентів головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ) в результаті спецоперації в Одесі. Затримані готували ракетний удар по силах ППО та артилерійських складах ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter