Орбан на закритій зустрічі пообіцяв блокувати санкції проти Росії – ЗМІ

Дата: 18 Вересня 2022
A+ A- Підписатися
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час закритої зустрічі виголосив проросійську та антиєвропейську промову перед своїми прихильниками. У ній він, зокрема, спрогнозував розпад Європейського Союзу і заявив, що намагатиметься не дати ЄС продовжити санкції проти Російської Федерації.
 

Про це з посиланням на власні джерела пише угорська редакція “Радіо Свобода”.

Одним із найважливіших елементів виступу Орбана була російсько-українська війна, що, за його словами, “може тривати до 2030 року”, а Україна нібито може втратити “третину або половину своєї території”. Віктор Орбан/ EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT

Угорський прем’єр заявив, що війна в Україні була б локальною, однак “втрутився Захід і зробив її глобальною”, і тепер Європа санкціями нібито “стріляє собі в ногу”.

Орбан додав, що “потрібно докласти зусиль, щоб не допустити продовження” пакета санкцій ЄС проти Росії ще на пів року. Переговори європейських лідерів щодо цього очікуються восени.

Прем’єр-міністр Угорщини каже, що наразі він “майже єдиний” серед лідерів країн ЄС з такою позицією, але сподівається, що після виборів в Італії сформується уряд, який поділить думку Угорщини. 

За словами Орбана, ухвалення санкцій свідчить про те, що “в Європі немає лідера, який визнає інтереси континенту, діє відповідно і може переконати в цьому інших”. Такою була колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель, відзначив угорський прем’єр.

Очільник угорського уряду висловив думку, що єврозона і навіть сам ЄС можуть розвалитися до 2030 року. А до 2040 року, за його словами, іммігранти-мусульмани становитимуть більшість у містах Франції чи навіть в інших містах і столицях ЄС. 

Водночас Вишеградська четвірка, на думку Орбана, стане “сильним центром сили”. Прем’єр визнав, що через російсько-українську війну V4 зараз переживає кризу, але вважає, що її можна подолати.

Переходячи до власного політичного табору, Орбан розповів про те, що останнім часом він свідомо виховує нове покоління “Фідес”, яке є добре освіченим та має бути здатним керувати країною після 2030 року та навіть до 2060 року. 

Напередодні більшість депутатів Європарламенту засудили спроби уряду Орбана підірвати засади демократії в Угорщині.

Нагадаємо, Європейська комісія, як очікується, у неділю порекомендує призупинити виділення мільярдів євро Будапешту із загального бюджету ЄС на 2021–2027 роки через корупційні проблеми в Угорщині. 

Як відомо, Російська Федерація під час свого повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

За даними головного управління розвідки міністерства оборони та голови МЗС Росії Сергія Лаврова, Кремль не збирається обмежувати свою військову агресію Сходом і планує повне знищення України.

З 24 лютого до 28 серпня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 13 718 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 5 663 загиблих і 8 005 поранених. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Наслідки російського вторгнення на Сумщині, липень 2022 року

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За підрахунками ООН, станом на середину серпня понад 3 мільйони громадян України були вивезені добровільно чи примусово на територію Росії з окупованих територій Сходу та Півдня України.
 
Російські ЗМІ інформують, що станом на 1 серпня кількість переміщених з України до РФ перевищила 3 мільйони. Водночас половина з цього числа – жителі з районів, контрольованих незаконними збройними формуваннями Донеччини та Луганщини, які виїздили також ще до початку війни.
 
Після обстрілів, зокрема Сергіївки на ОдещиніКременчука на ПолтавщиніЧасового Яру, неодноразових застосувань касетних боєприпасів у житлових районах Харкова, бомб, що розлітаються на сотні уламків, спричиняючи смерть та каліцтва цивільних, влада України закликає визнати Росію державою-терористом та виключити з Радбезу ООН.
 
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що, навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter