Опитування Зеленського профінансує “Слуга народу”

Дата: 21 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Заплановане на 25 жовтня опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським, профінансує політична партія “Слуга народу”.

Про це партія повідомила у фейсбуку. 

Проводити дослідження буде компанія, що спеціалізується на соцопитуваннях, однак її назви депутати не уточнили. Люди, які проводитимуть опитування, стоятимуть поза межами виборчих дільниць. Про витрачені кошти у партії пообіцяли розповісти у звіті НАЗК, але наголосили, що на проведення не витрачатимуть бюджетних грошей. 

Нещодавно експерти вчергове розкритикували ідею президента провести опитування, яке вони назвали втручанням у виборчий процес та незаконною агітацією. Зокрема, через те, що тези та слогани, які використовують у політичній агітації партії використовує у своїх роликах президент, закликаючи українців взяти участь у опитуванні. 

У “Слузі народу” наголосили, що не вважають проведення опитування політичною агітацією. Там пообіцяли, що члени партії та кандидати в депутати місцевих рад від неї не прийматимуть участь у цьому процесі. Також депутати підкреслили, що опитування проводитимуть без партійної символіки та закликів голосувати за певних кандидатів. 

Нагадаємо, що на початку жовтня президент Володимир Зеленський оголосив про проведення у день місцевих виборів, 25 жовтня, всенародне опитування, на якому українцям запропонують дати відповіді на п’ять запитань. Результати опитування, як повідомили у Офісі президента, не матимуть юридичних наслідків, однак експерти одразу сказали, що його проведення незаконне. Насамперед через те, що на таке оголошення “референдуму чи опитування” президент не має повноважень.

Результати останніх соціологічних опитувань показують, що 41% українців не довірятиме результатам “всенародного опитування”, а 44% вважають їх проведення політичною технологією для досягнення власних цілей. 45,3% не підтримують й надання так званої “вільної економічної зони” Донецькій  і Луганській областям.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter