Опозиціонер Навальний звинуватив у своєму отруєнні Путіна

Дата: 01 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Російський опозиціонер Олексій Навальний вважає, що до його отруєння причетний особисто президент Росії Володимир Путін.

Про це повідомляє Meduza.

Навальний разом з родиною в німецькій клініці “Шаріте”

В інтерв’ю німецькому виданню “Der Spiegel”, повний текст якого опублікують згодом, Навальний висловив чітке переконання щодо причетності Путіна до злочину. 

“Я стверджую, що за цим злочином стоїть Путін, і в мене немає інших версій події”, – сказав він.

Водночас Навальний, як і раніше, повідомив, що планує після закінчення лікування в Німеччині повернутися до Росії:

“Моя робота зараз – залишатися хлопцем, який не боїться. І я не боюся!” 

Нагадаємо, що 20 серпня Олексій Навальний, відомий своєю критикою чинної російської влади, летів з Томська до Москви, однак прямо в літаку йому стало зле, а тому лайнер екстрено сів в Омську. Команда Навального із самого початку підозрювала, що його отруїли. Політик займається розслідуваннями корупції серед топпосадовців РФ та публікує матеріали на власному ютуб-каналі. Останнє відео, яке там з’явилося, було присвячене акціям протесту в Хабаровську, які не вщухають у місті з липня. 

За інформацією незалежних експертів, Навального отруїли речовиною з групи “Новічок”. Саме нею 2018 року у Великобританії отруїли колишнього співробітника російської військової розвідки Сергія Скрипаля та його доньку. Версія експертів та німецьких лікарів не збігається зі словами російських лікарів, які стверджують, що причиною важкого стану опозиціонера може бути порушення обміну речовин. 

У ЄС уже закликали Росію провести незалежне і прозоре розслідування ймовірного отруєння політика. З таким закликом виступила й канцлерка Німеччини Ангела Меркель, а також міжнародна правозахисна організація Amnesty International. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter