Операція з порятунку українців із Сектора Гази успішно завершена – ГУР

Дата: 10 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони заявили про успішне завершення операції з порятунку українців із Сектора Гази.

Про це повідомили у телеграм-каналі ГУР.

Один з етапів евакуації. Джерело: пресслужба ГУР МО

“Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує ― операція з порятунку наших громадян із Сектора Гази успішно завершена”, – йдеться в повідомленні.

Здійснена ГУР МО та Міністерством закордонних справ України за дорученням президента евакуаційна місія відбувалась у декілька етапів.

Всього із небезпечної зони вдалось вивезти 315 людей: 304 українців, двох палестинців і дев’ятьох громадян Молдови.

У ГУР уточнили, що серед врятованих із Сектора Гази – двоє людей з пораненнями, онкохвора, вагітна, а також двоє громадян, які координували українських воєнних розвідників безпосередньо у зоні конфлікту.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що станом на 1 грудня ще 146 українців заявили про бажання евакуюватися із Сектора Гази. Більшість із них – жінки та діти.

За словами посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, за весь час ескалації конфлікту від Ізраїлю та Єгипту українська сторона отримала 329 дозволів на евакуацію громадян із Сектора Гази. Вдалося вивезти 259 людей, частина з них повернулися в Україну, решта вирішили залишитися в Єгипті чи поїхати до Європи самотужки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter