Ще 146 українців просять евакуювати їх з Сектора Гази

Дата: 01 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Ще 146 українців заявили про бажання евакуюватися із Сектора Гази. Більшість із них – жінки та діти.

Про це в ефірі телемарафону повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Фото: 24 канал

“З моменту призупинення бойових дій та успішного завершення першого етапу евакуації ми отримали додатково ще 146 звернень громадян. І це дещо дивно, тому що з цих громадян абсолютна більшість мали дозвіл на виїзд, але ним не скористалися. З різних причин”, – зазначив посол.

За словами посла, наразі Україна прагне швидко отримати новий дозвіл і вивезти цих людей на територію Єгипту.

“На узгодження документи ми вже подали. Ситуація під контролем у президента безпосередньо і в міністра закордонних справ. Щодня доповідаємо. І я впевнений, що до кінця тижня зможемо вивести суттєву частину з людей, що залишилися, які висловили бажання бути евакуйованими. Серед них більша частина – жінки та діти”, – додав дипломат.

Із зазначених раніше 146 громадян тих, які раніше не подавалися на евакуацію, всього 54. Жінок і дітей серед них понад 110.

За словами Корнійчука, орієнтовно до пів тисячі українців ще може залишатися в Секторі Гази.

“Ми за останній місяць провели велику роботу. Ми отримали 329 дозволів на наших громадян від ізраїльтян і єгиптян. Нам вдалося вивезти 259 осіб, із них 172 громадяни вже перебувають в Україні. Решта вирішили залишитися в Єгипті або виїхати в Європу самостійно. Це їхнє право”, – розповів він.

Нагадаємо, що 1 грудня армія оборони Ізраїлю заявила, що угруповання ХАМАС порушило угоду про припинення вогню та обстріляло південну частину країни ракетами, тому ЦАХАЛ відновлює бойові дії в Газі.

Цього дня ракети з Сектора Гази вилетіли близько 7-ї ранку за місцевим часом у бік південного кібуцу Холіт. Вони поцілили у безлюдну місцевість, тому ізраїльська ППО перехоплювання не здійснювала. Згодом у телеграм-каналі ЦАХАЛу повідомили про ще кілька пусків ракет в бік Ізраїля.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter