ООН: Кількість біженців з України сягнула майже 3 мільйонів

Дата: 15 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку російського вторгнення в Україну кількість людей, які були змушені поїхати в пошуках безпеки та захисту за кордон, сягнула 2 мільйонів 969 тисяч.

Про це свідчать дані Верховного комісара ООН у справах біженців.

Найбільше українців прийняла Польща – щонайменше 1,8 мільйона осіб. Нещодавно міська влада у Варшаві та Кракові повідомила, що фактично вичерпала можливості приймати нових людей. За два тижні лише до Кракова приїхало близько 80–100 тисяч українців, а до Варшави – 200 тисяч.

Прихисток у Румунії знайшли щонайменше 453 тисячі українців, до Молодови виїхали 337 тисяч, до Угорщини – 263 тисячі, а до Словаччини – 213 тисяч.

Ще майже 1,5 тисячі виїхали до Білорусі, а 141 тисяча – до Росії. 

Водночас, за словами речника Міжнародної організації з міграції Поля Дійона, кількість українських біженців уже сягнула 3 мільйонів, з яких 1,4 мільйона – діти, а ще близько 157 тисяч – громадяни інших країн, які проживали в Україні. 

Дівчинка сидить з багажем на узбіччі дороги біля українсько-румунського кордону. Фото: UNICEF

В ООН прогнозують, що виїхати з України в пошуках безпеки, захисту та допомоги найближчим часом можуть ще 4 мільйони людей. Аналітики зазначають, що статистика про кількість біженців складається з різних джерел, переважно з даних, наданих органами влади з офіційних пунктів пропуску, а тому цифри щодо деяких країн є приблизними. Певна кількість людей, які потрапили до сусідніх з Україною держав, попрямувала до інших країн ЄС. 

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді вже зазначав, що виїзд українців є найбільшою кризою біженців у Європі з часів Другої світової війни.

Раніше ZMINA публікувала інструкції, що можуть бути корисними для тих, хто тимчасово виїхав з України: 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter