Омбудсман засудила слова депутатки Третьякової про дітей “низької якості” з малозабезпечених сімей

Дата: 25 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова засудила слова голови парламентського Комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галини Третьякової про те, що в безробітних народжуються діти “низької якості”.

Про це Омбудсман повідомила у фейсбуку. 

⚡️⚡️Заява щодо дискримінаційних закликів народного депутата Галини Третьякової‼️Прояви мови ворожнечі, заклики …

Опубліковано Людмилою Денісовою Четвер, 25 червня 2020 р.

Заяву щодо дітей “низької якості” Третьякова зробила під час вебінару, який організовувала Київська школа економіки ще в травні. 

“Коли демографічно надаємо такі кошти, які використовуються сім’єю, і народження дитини відбувається не для того, щоб надати їй рівні права, освіту, а для того, щоб отримати матеріальну допомогу, то ми отримаємо, скажу жорстко, дітей дуже низької якості. Вони призводять до того, що теж сідають на державні кошти”, – сказала нардепка.

Третьякова також навела приклад Великобританії і Сінгапуру, де вживають жорстких заходів для боротьби з безробітними:

“Великобританія в цьому сенсі дуже жорстока по відношенню до тих, хто не працює. У них навіть колись був заступник міністра соцполітики, який сказав, що той, хто хоче отримати соціальну допомогу, повинен бути стерилізований. Ось така жорстока політика. Хочу сказати, що дуже часто Лі Куана Ю (експрем’єр Сінгапуру. – Ред.) згадують, що там дуже хороший Сінгапур. Лі Куан Ю стерилізував жінок, у яких не було вищої освіти”.

Антисоціальний світогляд Г.Третьякової

Україна – соціальна країна?Можна вважати антисоціальний курс державної політики, коли керівниця комітету соціальної політики Верховної Ради #ГалинаТретьякова після пропозицій «наїджати та дискримінувати найманого працівника» вже захопливо наводить приклади про «каструвати та стерилізувати»Ось така вона «нова нормальність» за світоглядом нардепки СНЦе і про «дітей дуже низької якості», і про «потрібно стерилізувати»…., і про барське ставлення Ось слухаєш ії брєд і думаєш: А чому вона з мільонних зарплат наглядових рад мовчить, премії по триста – чотриста тисяч в міністерствах та ЦВК….може на них потренується? Чи боїться?І нічого, – каже вона. Спочатку обурюються та протестують, потім замислюються, потім стають прихильниками….класичне вікно ОвертонаСлухайте, робіть перепост та розголос.P.S. До речі, ця нардепка таки протягнула рішення комітету який вона очолює щодо рекомендації розглянути на цій сесії антипрофспілковий законопроект 2681. І це попри те, що Петиція «не розглядати законопроект 2681» набрала необхідні 25 000 голосів.Далі буде…

Опубліковано Страйком "Заради Майбутнього" Пʼятниця, 29 травня 2020 р.

У своєму зверненні Омбудсман нагадала, що в Загальній декларації прав людини та в Міжнародних пактах про права людини проголошено, що кожна людина має володіти всіма зазначеними в них правами й свободами без будь-якої різниці за такими ознаками, як раса, колір шкіри, народження, національне чи соціальне походження або інших обставин.

“Дитина не обирає родину, в якій народжується. Вона обмежена в можливостях самостійно себе забезпечити та захистити. У певний період життя дитина повністю залежить від відповідальності дорослих людей – батьків, опікунів, чиновників, політиків, усіх, хто дотичний до прийняття рішень, що забезпечують умови для нормального життя та розвитку”, – сказала Денісова. 

Також Уповноважена засудила будь-які заклики до таких методів, як примусова кастрація, стерилізація людини, заяви про поділ на якісних і неякісних дітей.

“Сімейна, соціальна політика мають ґрунтуватися на принципах невтручання в особисте життя людини, поваги до її сімейного і майнового стану, гідного ставлення до людини і її життєвих обставин, враховуючи при цьому необхідність забезпечення адресності допомоги саме тим сім’ям і дітям, які її потребують”, – додала вона. 

Омбудсман закликала голову парламенту та народних депутатів ужити всіх можливих заходів, спрямованих на недопущення зазіхань на основоположні права людини, відступу від демократичних цінностей, та не допускати дискримінаційних закликів.

Федерація профспілок України також виступила із заявою, де засудила слова Третьякової, назвала їх негуманними та запропонувала відкликати її з посади голови комітету. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter