Омбудсман підтвердив погані умови в одеській лікарні

Дата: 23 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець особисто стежитиме за ситуацією з бойовим медиком 35 бригади морської піхоти Петром Коноплею, який оголосив голодування через невідповідні умови перебування в Одеській обласній психіатричній лікарні №2. 

Про це Лубінець написав у своєму телеграм-каналі.

 
Скриншот з відео Петра Коноплі

Так, Омбудсман розповів, що після того, як працівники його офісу виявили відео Коноплі, представниця Уповноваженого в Одеській області Марія Попова разом із працівниками регіонального представництва поїхали до Комунального некомерційного підприємства “Одеська обласна психіатрична лікарня №2” Одеської обласної ради з метою перевірки відповідності умов, у яких перебувають військові під час лікування.

Зрештою вони підтвердили, що умови, у яких знаходяться пацієнти, зокрема і військовослужбовці, є абсолютно неприйнятними та не відповідають встановленим стандартам.

Лубінець додав, що стало відомо, що медичний заклад перебуває на завершальному етапі реорганізації та приєднується до КНП “Одеський обласний центр психічного здоров’я”.

Відтак Омбудсман негайно направив рекомендації до органів державної влади з вимогою вжити необхідних заходів для виправлення ситуації. 

“Крім того, на основі інформації, отриманої від обласної військової адміністрації та департаменту охорони здоров’я, найближчим часом будуть прийняті відповідні управлінські рішення, зокрема, можливе притягнення до адміністративної відповідальності осіб, відповідальних за харчування, а також розгляд питання про переукладення договорів з іншим постачальником”, – підкреслив він. 

Нагадаємо, що на відео, яке він опублікував у соцмережах, парамедик показав кілька страв, якими пацієнтів годують у місцевій їдальні. Серед них — вівсянка на молоці, її військовий назвав молочним клеєм, на вечерю в один з днів був рис, за словами військового — переварений. В інший день — макарони з тушкованкою замість м’яса, переварена гречка.

Також на відео Петро показав стан палати. На стінах — тріщини та пліснява, зазначає військовий.

За словами Петра, йому обіцяли провести перевірку та покращити харчування, але цього не відбулося. При цьому у лікарні, зазначає військовий, чудова і гарна кухня. Після розголосу, додав Петро, йому повідомили, що його переведуть до іншої лікарні. У відповідь на це чоловік оголосив голодування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter