Олімпійська чемпіонка Магучіх переказала зоозахисникам мільйон гривень з призових після Олімпіади

Дата: 16 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка здобула золоту медаль на Олімпійських іграх-2024, пожертвувала мільйон гривень на захист тварин з призових грошей після змагань. 

Про це повідомила зоозахисна організація UAnimals у своєму інстаграмі. 

Ярослава Магучіх. Фото: Andrew Medichini

Гроші отримали такі організації: UAnimals, дніпровський “Пегас”, “Сумське товариство захисту тварин”, “Безпритульний Світ” та “Фонд Дніпро енімалс”.

“Зараз в Україні дуже багато безпритульних тварин, і притулкам потрібна підтримка, щоб подбати про кожного. Крім фінансової та волонтерської підтримки, ви можете брати тварин із перевірених притулків у свої сім’ї, незалежно від породи. Мій кіт теж із притулку і теж безпородний, але він найкращий у світі та мій улюблений стрибун. Тож, якщо у вас є можливість врятувати тварину, врятуйте!” — написала Магучіх.

Ще частину призових коштів Магучіх віддала на потреби ЗСУ, зокрема пожертвувала 500 тисяч гривень благодійній організації “Патронатна служба “Янголи Азову”, яка підтримує військових із важкими травмами. 

Раніше внаслідок російських ударів по Харкову керованими авіаційними бомбами постраждав притулок для тварин, евакуйованих із зони бойових дій. Одного з працівників притулку госпіталізовано.

Нагадаємо, росіяни обстріляли “Фельдман екопарк”, там згоріла стайня і постраждали двоє працівників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter