Олігарху Ігорю Коломойському обрали запобіжний захід

Дата: 03 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Києві Шевченківський районний суд у справі про шахрайство обрав олігарху Ігорю Коломойському запобіжний захід два місяці тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в понад 500 мільйонів гривень.

Про це передає  “Радіо Свобода” та  і “Суспільне“.

Зазначається, що судове засідання проводили в закритому режимі на вимогу захисту Коломойського.

Бізнесмен повинен здати всі документи, не спілкуватися зі свідками та перебувати  вартою у Дніпрі.

Адвокати Коломойського повідомили, що планують подати апеляцію, а вносити заставу в понад 509 мільйонів гривень підсудний не буде.

У слідчого судді немає повноважень визначати місце утримання особи. Це визначають органи досудового розслідування. Стаття, яка інкримінується, – 209-та – навіть у реєстрі досудових розслідувань не внесена. Внесено лише про висунення обвинувачення“, розповів один з адвокатів бізнесмена Олександр Лисак.

Нагадаємо, 2 вересня правоохоронці вручили Коломойському підозру за ст. 190 та 209 Кримінального кодексу України. Йому закидають шахрайство та легалізацію майна, отриманого шахрайським шляхом.

Раніше ZMINA повідомляла, що в березні 2021 року США запровадили санкції проти Ігоря Коломойського та членів його родини.

Нагадаємо, що у квітні минулого року есбівці затримали проросійського політика, лідера партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука. Його підозрювали у державній зраді та розграбуванні національних цінностей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter