Окупанти звинуватили 29-річного мешканця Мелітополя у “тероризмі” за коментарі у соцмережах

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Так зване управління слідчого комітету РФ в окупованій Запорізькій області завершило розслідування кримінальної справи щодо 29-річного мелітопольця, якого звинувачують у “тероризмі” через його коментарі у соцмережах. Чоловіка взяли під варту, “доказову базу” планують скерувати до суду. 

Про це повідомляється на сайті окупаційного відомства. 

Кирило Приходько. Скрин із соцмереж

За версією окупантів, у квітні 2022 року чоловік, використовуючи свій мобільний телефон, зі свого акаунту нібито залишив в одній зі спільнот у соціальній мережі коментар. У ньому він нібито закликав до насильницьких дій щодо керівництва Росії. За клопотанням слідчого, 29-річного мелітопольця взяли під варту. Його обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності з використанням засобів масової інформації). Стаття передбачає штраф та ув’язнення терміном від 5 до 7 років. Керівником незаконного “слідчого управління у Запорізькій області” є Царакаєв Олександр Володимирович. 

Як зазначено на сайті, кримінальну справу скеровано до наглядового відомства для затвердження обвинувального висновку та подальшої передачі до суду.

Ймовірно, йдеться про 29-річного Кирила Приходька, який неодноразово писав гнівні коментарі щодо Росії та її керівництва у соцмережах. На одному з окупаційних ресурсів розмістили відео, на якому чоловік, схожий на Кирила Приходька, розповідає про розміщення в мережі Інтернет інформації про свою причетність до здійснення терактів у Мелітополі, а також активну участь у партизанському русі міста. 

Нагадаємо, що нещодавно у Росії на 14 років засудили політв’язня з Мелітополя Ярослава Жука за звинуваченням у тероризмі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter