Окупанти звільнили з полону журналістку hromadske Вікторію Рощину

Дата: 22 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти 21 березня звільнили з полону журналістку hromadske Вікторію Рощину.

Про це повідомляється на сайті ЗМІ.

Вікторія Рощина. Фото із соцмереж

“Нині вона на підконтрольній українському уряду території й прямує до Запоріжжя, де має зустрітися з рідними. Кілька годин тому проросійські ЗМІ та телеграм-канали стали поширювати відео, в якому Вікторія Рощина заперечує свої претензії до російських служб, які тримали її в полоні, й каже, що нібито вони врятували їй життя”, – йдеться в повідомленні.

Редакція уточнила, що цей запис, який став умовою звільнення, журналістка записала під тиском російських силовиків. Правду про затримання та перебування в полоні вона розповість сама найближчим часом, уточнюється в повідомленні.

Нагадаємо, що Рощина, яка знімала відео та писала статті з гарячих точок на Сході й Півдні України з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, перебувала в полоні росіян з 15 березня.

Викрадення російсько-окупаційними військами журналістки розслідує СБУ.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські окупанти 20 березня відпустили журналіста Олега Батуріна, який зник у Каховці на Херсонщині.

Про його зникнення 12 березня повідомила дружина. За її словами, близько 16:00 журналісту зателефонував знайомий і запропонував зустрітися біля автостанції, яка розташована неподалік будинку Батуріна.

О 16:30 він пішов на зустріч, залишивши вдома телефон та документи, обіцяв повернутися через 20 хвилин, але не повернувся.

За повідомленням місцевих чатів у соцмережах, близько 16:50 біля автостанції перебували російські військові.

Після повернення журналіст розповів, що його били, принижували, погрожували, обіцяли вбити. Але зламати його окупантам не вдалося.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter