Окупанти вимагають від адміністраторів видання “РІА-Мелітополь” здатися в полон

Дата: 21 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Через телеграм-канал російські загарбники вимагають від адміністраторів українського видання “РІА-Мелітополь” здатися в полон. 

Про це пише Інститут масової інформації.

Скриншот з пропагандистського телеграм-каналу

Як інформує видання, в пропагандистському телеграм-каналі “Новий Мелітополь. Запорізька область” окупанти пропонують “вийти на площу Перемоги” у “звільненому Мелітополі” і здатися.

Автори публікації закликають адмінів “перейти на правильну сторону і стати за правду”. Під ілюстрацією періоду Другої світової війни із зображенням німецько-фашистських окупантів поміщено текст, який принижує українців. 

Якщо ви знаходитесь у звільненому Мелітополі – у вас є шанс. Вийдіть на площу Перемоги або зателефонуйте на номер міської комендатури й скажіть, що ви адміністратор каналу “РІА-Мелітополь”. Після всіх етапів вам призначать зустріч. Вам буде запропоновано перейти до руської редакції новин, де ви будете отримувати зарплатню. Оберіть правильний шлях”, – йдеться у дописі окупантів.

Світлана Залізецька, головна редакторка медіа “РІА-Південь” (“РІА-Мелітополь”) вважає подібні дописи щодо видання на пропагандистських ресурсах, які працюють на тимчасово окупованій території Запорізької області, частиною інформаційної кампанії проти всієї редакції.

Зазначається, що з моменту її відмови співпрацювати з окупантами у березні 2022 року Залізецька і редакція продовжують отримувати численні погрози. На скриншотах, які окупанти розповсюджують мережею, – погрози, включно із закликом вбивства, стосуються її самої, батьків та дітей Світлани.

Нагадаємо, росіяни утримують в полоні шістьох журналістів та адміністраторів телеграм-каналів “РІА-Мелітополь” і “Мелітополь – це Україна”, затриманих  на окупованій території: Георгія Левченка, Олександра Малишева, Максима Рупчева, Яну Суворову, Марка Каліуша та Костянтина Зиновкіна

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter