Окупанти викрали й катували жителя Генічеської громади за нібито участь у батальйоні імені Номана Челебіджихана

Дата: 22 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Співробітники ФСБ Росії викрали жителя окупованого смт Рикове Генічеської міської громади Херсонської області за нібито участь у діяльності “Кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана”, що не існує.

Про це пише Центр журналістських розслідувань.

Джерело: телеграм-канал Генічеськ.ua

Офіційно ім’я та прізвище незаконно затриманого громадянина України окупанти не повідомили. Але, за неофіційною інформацією телеграм-каналу Генічеськ.ua, на відео, оприлюдненому російськими силовиками, – Смаїлов Сейдалі, 13 квітня 1968 року народження. До окупації чоловік нібито займався перевезеннями пасажирів, має пенсію з інвалідності, оскільки втратив ногу.

“Російські ефесбешники вивезли інваліда на підвал, де його катували струмом, били, вибили йому зуби та змусили на камеру сказати, що допомагав “батальйону ім. Номана Челебіджихана”, – йдеться в повідомленні на Генічеськ.ua.

На підозрюваного завели кримінальну справу за участь у “незаконному збройному формуванні”, блокаді Криму, йому загрожує позбавлення волі до 15 років.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що окупанти в Криму відправили за ґрати трьох рідних братів із села Чонгар Генічеського району Херсонської області – Артура, Арсена та Аблямеда Меметшаєвих – за нібито причетність до батальйону імені Номана Челебіджихана.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter