Окупанти вдерлися до приміщень з обмеженим доступом на Запорізькій АЕС, щоб зняти пропагандистський ролик

Дата: 10 Липня 2022
A+ A- Підписатися

На Запорізькій АЕС окупанти з автоматами змусили пропустили російського блогера до приміщень з обмеженим доступом, щоб зняти там пропагандистський ролик.

Про це повідомляє “Енергоатом”.

Джерело: офіційний телеграм-канал “Енергоатому”

У компанії розповідають, що російські військові силоміць змусили керівництво станції допустити відомого російського блогера-пропагандиста до блокового щита керування одного з енергоблоків атомної станції та до інших приміщень з обмеженим доступом.

Разом із ним туди прийшли представник “Росатому” та озброєні військові. За даними “Енергоатому”, там вони планують влаштувати зйомки та змусити український персонал узяти участь у пропагандистських інтерв’ю.

Заради гарної пропагандистської картинки про безпечну роботу ЗАЕС під дулами зброї окупантів рашисти вдалися до чергової провокації… Саме так окупанти створюють для російської аудиторії пропагандистський міф про один з головних здобутків Росії у цій війні – успішну роботу вкраденої ЗАЕС для потреб країни-агресора“, – йдеться у повідомленні.

У компанії повідомили, що попри зусилля окупантів ЗАЕС залишається у сфері керування НАЕК “Енергоатом” і постачає електроенергію в українську енергомережу, очікуючи якнайшвидшого звільнення за допомогою ЗСУ.

Відомство обіцяє спрямувати ноту про ці злочинні дії до міжнародних органів безпеки АЕС.

Раніше ZMINA повідомляла, що на Запорізькій АЕС російські окупанти готують провокацію, щоб звинуватити українських працівників станції у зберіганні зброї на її території.

Нагадаємо, на Запорізькій атомній електростанції, яку ще на початку березня захопили російські військові, перебувають приблизно пів тисячі російських солдатів. Окрім російських військовослужбовців, на території ЗАЕС, яка є найбільшою атомною станцією в Європі та входить до десятка найбільших у світі, міститься чимало техніки, зокрема БМП й танків, а також вибухівки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter