Окупанти примусили головреда сайту “Нова Каховка.Сіті” взяти участь у зйомках постановочного сюжету

Дата: 14 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російські пропагандисти опублікували “інтерв’ю” з редактором інтернет-видання “Нова Каховка.Сіті” Олександром Гуньком, який перебував у полоні окупантів з 3 по 6 квітня. Щирість його висловлювань піддав сумніву каховський журналіст Олег Батурін. 

Відео розмістив один з пропагандистських телеграм-каналів.

Джерело: скриншот з відео

Під час “інтерв’ю” Гунько каже, що “перебував в омані через українську пропаганду”, але тепер “готовий писати правду — співпрацювати з військово-цивільною адміністрацією та публікувати об’єктивну інформацію про відновлення мирного життя на Херсонщині”.

На переконання Батуріна, взяти участь у зйомках постановочного відео для російської пропаганди Гунька примусили російські окупанти.

“Вперше в житті чую, як Олександр Гунько говорить абсолютно неприродною для нього мовою. Бачу сліди від побоїв, які дбайливо заховані режисерами цього відео. Уявляю, що йому довелося пережити під час полону”, — написав журналіст, який сам перебував у полоні росіян.

Окупанти викрали Гунька та вивезли у невідомому напрямку 3 квітня, звільнили 6 квітня.

З початку повномасштабного вторгнення Росії українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах та містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, задіяного в евакуації цивільних.

ZMINA підготувала список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. Список постійно оновлюється.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter