Окупанти почали окопуватися на адмінмежі Криму

Дата: 20 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

На адмінмежі тимчасово окупованого Криму з Херсонською областю окупанти зводять фортифікаційні споруди для особового складу та важкої техніки російських військ.

Про це інформує Представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

Також повідомляється, що очільник окупаційної “адміністрації” Криму Сергій Аксьонов заявив, що на півострові формують два батальйони, які відправлять на війну проти України.

Як пояснила правозахисниця Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова, коли в Росії завершиться мобілізаційний ресурс на тимчасово окупованому Сході України, вона може перейти до вкрай активної мобілізації громадян України в Криму. За її словами, Росії в межах політики геноциду потрібно знищити якомога більше українців на тимчасово окупованих територіях.

Крім того, на тимчасово окупованій частині Херсонщини самозвана влада вирішила створити “добровольчі батальйони”, щоб жителі області брали участь у війні проти України.

Представництво президента України в АРК повідомило, що в Криму почав діяти новий опір підпілля “Кримські бойові чайки”, які попереджають окупантів, що покарання за злочини, скоєні ними за роки окупації, неминуче.
 
Так, до прикладу, “Кримські бойові чайки” поширили плакати з малюнком бавовни та підписом “Сезон кримської бавовни настав, біжи, москаль” та зображенням Сергія Аксьонова у вигляді гобліна з підписом “Біжи, гобліне, біжи”.
 
В окупованому Сімферополі невідомі активісти облили червоною фарбою мурали з президентом Росії Володимиром Путіним та російським військовим з літерою Z.
 
Крім того, активісти “Жовтої стрічки” заявили, що їх у тимчасово окупованому Криму дуже багато і що мешканці окупованого півострова продовжують долучатися до їхнього руху. 
 
Вони розповсюджують плакати та закликають громадян маркувати все жовтими стрічками, щоб “окупанти не забували – вони в Криму чужі та залишатися їм там недовго”.
 
Також “Жовта стрічка” розмістила плакат на будівлю Представництва президента України в АР Крим з фото офісу та підписом “Відкриття вже скоро. Крим – це Україна”.
 
1 жовтня в Росії та на тимчасово окупованій території України – Кримському півострові розпочнуть осінню призовну кампанія до російської армії, яку проводитимуть на тлі неспровакованої, масштабної війни Росії проти України.
 
За даними з відкритих джерел, з 19 вересня окупаційні адміністрації заборонили чоловікам виїжджати з Кримського півострова на територію Росії.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter