З 19 вересня окупанти планують перекрити Керченський міст для “військовозобов’язаних” кримчан

Дата: 12 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

З 19 вересня виїзд із Кримського півострова для громадян України, яких Росія в тимчасово окупованому Криму вважає військовозобов’язаними, буде можливим лише з дозволу “військкомату”.

Такі листи кримським транспортним підприємствам розсилає незаконне формування міноборони РФ, що називає себе “військовим комісаріатом Республіки Крим”, повідомляє телеграм-канал “Кримський вітер”.  

У листі сказано, що для виїзду через Керченську протоку “військовозобов’язані повинні мати із собою письмовий дозвіл військового комісаріату з обов’язковим зазначенням дати повернення”.

Напередодні окупаційні медіа повідомили, що понад 1200 мешканців тимчасово окупованого Криму відправилися на війну Російської Федерації проти України нібито “добровільно”. Представництво президента України в Автономній Республіці Крим вказує, що своєю незаконною мобілізацією Росія знову порушує норми міжнародного права, адже вона змушує жителів окупованої території воювати проти власної держави.

У травні українська розвідка повідомляла, що російська влада окупованого Криму наказала державним підприємствам на півострові відправити частину співробітників до військкоматів, а лікарів примушують фальшувати результати медичного огляду, що проходять призовники за скеруванням з незаконних “військкоматів”.

Представниця президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що кримчани виїжджають до інших країн, оскільки побоюються призову в окупаційну армію.

Читайте також: “Я в Крыму или на оккупированных территориях Донбасса, и меня призывают на войну: что делать?” 

Відомо, що генштаб Збройних сил РФ підтримав ініціативу керівника Військового училища імені Нахімова про формування морського стрілкового полку на базі закладу. Цей полк планують створити нібито для оборони тимчасово окупованого Криму. Уже розроблено відповідну директиву, полк збираються ввести до складу армії РФ. Щоправда, очолювати роти та взводи полку поки що нікому: офіцери та викладачі закладу пишуть заяви про відмову йти на фронт і просять перевести їх до інших військових навчальних закладів, зазначають у Представництві президента України в АРК.

Як відомо, російські загарбники під натиском Збройних сил України на Харківщині вказують на великі втрати, змушені воювати пораненими й не мають достатньої підтримки.

За даними відомства, станом на 5 вересня 2022 року в тимчасово окупованому Криму вже відбулися поховання щонайменше 145 солдатів російської армії, 71 із них, ймовірно, був громадянином України. Кількість поховань може бути більшою, оскільки вони зазвичай відбуваються непублічно. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter