Окупанти почали мінувати критичну інфраструктуру тимчасово захопленої частини Запорізької області – Федоров

Дата: 10 Липня 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованій частині Запорізької області російські військові почали мінувати критичну інфраструктуру. Зокрема, йдеться і про територію Запорізької атомної електростанції. 

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Фото: Defence Express

Так, за словами Федорова, у Мелітопольському районі заміновано водогін, який живить питною водою місто. У самому Мелітополі також заміновано важливі об’єкти електричних мереж.

В Енергодарі на ЗАЕС, у технічних приміщеннях та в машинних залах встановлено мінно-вибухові загородження.

“Ворог ставить під загрозу мешканців окупованих територій і шантажуватиме ядерною безпекою весь цивілізований світ, доки наші героїчні Збройні сили не звільнять і Енергодар, і весь окупований південь”, – наголосив мер Мелітополя.

Раніше ZMINA писала, що в окупованому селі Покровське Запорізької області росіяни мінують приватні  земельні ділянки місцевих жителів, які відмовилися від російських паспортів і виїхали на підконтрольну Україні територію. Водночас земельні сільськогосподарські ділянки місцевих колаборантів мінуванню не підлягають.

Нагадаємо, що периметр та під’їзні шляхи до ЗАЕС заміновано, щодо обладнання станції інформації немає.

Розвідники опублікували план-схему станції з позначками, де встановлено міни. Походження плану вони не зазначають, однак написи на ньому викладено російською мовою. 

За даними ГУР, росіяни використовують для мінування снаряди спрямованого типу радянських зразків: МОН-50, МОН-90, МОН-100, МОН-200. 

Також на даху одного з енергоблоків окупованої росіянами Запорізької атомної електростанції знайшли невідомі предмети. Військові заявляли, що ймовірний підрив вибухівки не має пошкодити енергоблоки, але може створити картинку обстрілів з боку України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter